close

Нейтральне обладнання з нержавіючої сталі

  Виробник нейтрального обладнання з нержавіючої сталі для громадського харчування Orest покриває практично весь перелік необхідний для організації безперебійної роботи кухні з урахуванням жорстких норм і санітарних правил як України так і багатьох інших країн.

Чому саме нейтральне обладнання з нержавіючої сталі без якого не обійдеться жодна професійна кухня або кулінарний цех? Адже можна заощадити і облаштувати кухню з ДСП.
Передбачається, що заклад працює мінімум 8 годин на добу, обслуговує на досить високому рівні безліч відвідувачів, на кухні неодмінно буде вологе, задимлене, закопчене середовище, все це обладнання періодично необхідно буде мити із застосуванням хімічних засобів і всіляких абразивних губок. Уявіть на що будуть схожі всі Ваші меблі (тумби, стільниці і т.д.) через кілька місяців такої роботи ....

При підборі необхідного переліку має сенс керуватися санітарними правилами і нормами для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91). Зупинимося на деяких з них, які так чи інакше вплинуть на Ваш вибір.

Товари

Обов'язкова наявність мийної кімнати або зони. Що там має бути:

Ванни мийні - не менше ніж двосекційні (для підприємств з невеликим асортиментом або буфетів).
для миття столового посуду - трисекційні ванни мийні;
для скляного посуду і столових приборів - двосекційні.
Навіть якщо у Вас вже є або тільки планується придбання посудомийної машини, все одно ванни мийні так чи інакше повинні бути.
Можуть бути як з полками внизу (для інвентарю) так і без, з зварною чи штампованою (суцільнотягнутою) чашею - завдяки округленим кутах іх простіше чистити.

Вимитий посуд рекомендується просушувати на стелажах з решітчастими полицями або полицях для сушіння посуду (монтувати можна прямо над мийками).

Для подальшого зберігання можуть застосовуватися стелажі з суцільними полицями (не решітчастими) або шафи навісні чи підлогові.

Заготівля та обробка інгредієнтів для приготування страв та кондитерських виробів зажадає роздільної обробки сирих і готових продуктів, тобто як мінімум потрібно два або більше виробничих столів.

Підтримати прийнятний рівень мікроклімату на кухні - не жарко, є чим дихати, все теплове обладнання працює в штатному режимі, допоможуть витяжні зонти.

Все інше нейтральне обладнання не обов'язково до придбання - столи-тумби, сервірувальні візки є не обов'язковим, але істотно поліпшить якість роботи Вашої кухні.

Google+