Експлуатація електричних плит Orest

Основні методи і принципи роботи на електроплитах компанії Orest, які допоможуть Вам заощадити час і свої гроші.

 

Ця стаття призначена більшою мірою для власників закладів громадського харчування, в яких вже встановлені або планують встановити плити електричні промислові Orest, адже досить часто при купівлі електричної плити, - мало хто замислюється, як же на ній працюватиме персонал закладу. Дотримуючись кілька простих правил можна істотно знизити витрати на електроенергію, а також  уникнути простою обладнання через непередбачувану поломку.

 

     Отже, почнемо:

 

1. Проінструктуйте персонал, доведіть до персоналу «постулати» правил роботи на електричних плитах, і не настільки важливо, буде це плита без духовки або з нею.

2. Коли задіюється хоча б одна конфорка (на ній немає посуду) - переведіть перемикач потужності конфорки в режим «1» (так званий «Режим очікування» - у такому випадку значно знижується енергоспоживання), якщо є необхідність використовувати цю конфорку трохи пізніше, на протязі дня.

 У даному режимі функціонування конфорки , при надходженні нового замовлення , коли з'являється необхідність використовувати конфорку для приготування страви , - просто переведіть перемикач в потрібне положення , і вона всього за пару хвилин перейде в робочий стан.

 
За всі ті роки , що електроплити компанії Orest знаходяться на ринку професійного кухонного обладнання , наша сервісна служба багаторазово стикалася з випадками використання наших електричних плит на підприємствах громадського харчування в максимальному режимі (велике споживання електроенергії ) в « холосту » , а саме , без встановленої на конфорку посуду.

 
У цьому випадку електроплита працює виключно на нагрів конфорки і повітря навколо неї , при цьому відбувається витрата електроенергії і природно трата ваших грошей.

3. Уникайте потрапляння рідин на конфорки, адже при постійному попаданні великої кількості вологи - може відбутися їх вихід з ладу, що знову ж веде до непотрібного простою обладнання, замість того щоб заробляти - Вам доведеться лише витрачати гроші і час на ремонт.

4. Не ставте на максимально розігріту конфорку посуд з холодною водою, адже при різкому контакті з холодними предметами поверхня конфорки може покритися тріщинами, і через кілька тижнів конфорки доведеться міняти.

 

 

Процвітання Вам і Вашому бізнесу.

З Повагою, Oresttm

читати далі >>>

Переваги та недоліки статичного і динамічного охолодження в холодильних столах Orest, що ж все таки вибрати - статику або динаміку ? ..

                    
    Для початку розглянемо статичну систему охолодження , адже вона застосовувалася в більшості старих моделей побутових і промислових холодильників, вона має на увазі , як це видно з назви , відсутність циркуляції повітря усередині холодильної камери ( нерухомість повітря ) . Хоча статичність в цьому випадку це поняття умовне , адже хоч і зовсім повільно , але все ж переміщається : тепле повітря всередині камери піднімається вгору, в той час , як холодне повітря опускається до нижньої стінки камери (відбувається процес природної конвекції повітря) .

   В наслідок подібного переміщення повітря , в холодильному столі виникають окремі зони з різницею температур в 5-6 градусів Цельсія , що дозволяє підібрати необхідну температурну зону для різного типу продуктів. У такому випадку , волога не випаровується , а залишається усередині холодильної камери. Після відключення компресора волога конденсується на задню стінку холодильника і стікає в спеціальний випарник. Саме через стікаючі краплі , таку систему охолодження часто називають крапельноїю.



   Ця система працює за принципом постійно повторюваних циклів - охолодження - замерзання - відтавання , а холодильні столи з статичним охолодженням оснащуються ручними терморегуляторами , які використовуються для оптимізації тривалості та частоти цих циклів . Для розморожування столу необхідно відключити його від живлення і відкрити дверцята. Відталу і стікаючу в піддон воду , необхідно вилити , холодильну камеру насухо протерти і провітрити. Рекомендована частота повторення розморожування холодильного столу вказана в технічній документації кожної певної моделі .

   Слід зазначити , що холодильний стіл з статичним охолодженням дешевше столу з динамічним охолодженням , за рахунок більш простого конструктиву . Ще одна значна перевага в тому , що в столі з статикою немає необхідності зберігання продуктів в упаковці - відсутній ефект обвітрення продуктів.

   Що стосується динамічного охолодження , то головна його особливість це якраз відсутність на стінках холодильної камери інею. Завдяки такій особливості систему динамічного охолодження часто називають No Frost ( в перекладі з англійської: «без інею» ) .

   Цей результат досягається за допомогою циркуляції повітря усередині холодильного столу, яка досягається в примусовому порядку за допомогою спеціальних вбудованих вентиляторів. За задньою стінкою холодильного столу розміщенний випарник , який забезпечує її охолодження до встановленої температури. А за допомогою вентиляторів відбувається рівномірний розподіл потрібної температури усередині холодильної камери , виключаючи при цьому появу різноманітних температурних зон , і дозволяє забезпечити кращу схоронність продуктів. Перепади температури усередині холодильної камери , можуть становити , максимум , 1-2 ° С , що значно відрізняє систему динамічного охолодження від статичної .

 

   Волога , яка йде з камери холодильного столу , завдяки використанню вентиляторів , осідає у вигляді інею прямо на випарнику , не конденсується на задній стінці , а так як вентилятори включаються по черзі з нагрівачами , то іній швидко тане і випаровується , йдучи за спеціально сконструйованим каналам.

   Така особливість системи динамічного охолодження дозволяє уникнути частого ручного розморожування холодильного столу . Більшість виробників подібного обладнання з динамічним охолодженням рекомендують розморожувати його лише один два рази за рік , в профілактичних цілях.

   Ще одна важлива обставина , що динамічне охолодження , на відміну від статичного , яке застосовується тільки в холодильних системах , однаково застосовується і в морозильних установках , така універсальність додає системам з динамічним охолодженням ще один плюс.

   Підбивши підсумки , отримуємо , що в столі з динамікою продукти охолоджуються краще і швидше , так як є примусове обдування холодним повітрям і холод досягає самих « потаємних » куточків холодильної камери столу .

   Варто відзначити , що холодильні столи з системою динамічного охолодження коштують трохи дорожче , ніж статичні . Зарубіжні виробники встановлюють занадто високі ціни на холодильні столи з динамічним охолодженням , тому набагато економніше буде придбати подібне обладнання від «наших » виробників , і Orest єдина ТМ на Україні ( з вітчизняних ) хто пропонує столи з динамікою.

   Прочитавши дану статтю ви ознайомилися з основними недоліками і перевагами як динамічного , так і статичного охолодження не тільки в холодильних столах , але і в будь-якому іншому холодильному обладнанні. Тепер Ви можете підібрати необхідний холодильний стіл з потрібними параметрами , а якщо питання все ще залишилися - зверніться за консультацією до наших фахівців.

читати далі >>>

Порівняльне тестування ел. плит Orest і Orest ECO. Економія 35% електроенергії.

Ми провели один досить простий, і в той же час результативний експеримент. Учасниками виступають плити електричні промислові Орест ПЕ-4-Ш (0,36) і плита ПЕ-4-Ш(0,36)700 ECO. Експеримент тривав 2 години, при цьому відбувалося кип'ятіння води в однакових каструлях, в одному приміщенні, з температурою 19 ° С. Спочатку конфорки були холодними.

 

За час проведення експерименту, вода кип'ятилася на 3 з 4 конфорок, причому остання працювала в холосту, при цьому витрачено: першим учасником (чавунні конфорки) - 23кВт, а друга плита спожила набагато менше - всього 15 кВт. У підсумку отримуємо різницю в розмірі 8 кВт що дорівнює 35% від загальних витрат першої плити.

 

Далі давайте розглянемо економічну сторону доцільності придбання плит із серії «Eco», на прикладі наведеної вище моделі ПЕ 4 Ш (0,36) 700 Еко, яка і приймала участь в експерименті.

 

Наводимо вартість електричних плит на час проведення тесту:

 

1. - 6442 грн.

2. - 12897 грн.

 

Як ви бачите, - різниця становить 6455 грн.

Виникає питання: «Чи потрібно переплачувати таку значну суму за «майже аналогічну» плиту?».

Провівши кілька нескладних підрахунків можна визначити так це чи ні:

 

Для початку ми розрахували середню вартість електроенергії для підприємства громадського харчування в Києві - 1,23 грн за 1 кВт/год, і давайте візьмемо середній графік роботи закладу - щоденно з 10 ранку і до 10 вечора (12 годинний робочий день).

 

 

 ПЕ-4-Ш (0,36) споживає - 11,5 кВт / год.

 

 ПЕ-4-Ш (0,36) 700 Еко споживає 7,5 кВт / год.

 

Протягом одного робочого дня плита споживає:

12х (11,5 кВт / год х 1,23 грн.) = 169,74 грн.

 

 Протягом одного робочого дня плита споживає:

  12х (7,5 кВт / год х 1,23 грн.) = 110,70 грн.

 

Протягом 1 року: 360дн.х169, 74 грн. = 61106,40 грн.

 

 Протягом 1 року: 360дн.х110, 70 грн. = 39852 грн.

 

У підсумку різниця в більш ніж 20 000 гривень на користь електричної плити з серії Eco, з нею ви вже за 4 місяці окупите різницю у вартості обладнання.

 

читати далі >>>

Про застосування регуляторів енергії в жарочних шафах.

 Багатьом знайома ситуація коли в процесі випічки в духовці жарочної шафи підгорає або верх або низ виробу, або коли вдається зверху досягти рум'яної скоринки, а низ залишається недопеченим. Всі перераховані вище проблеми виникають через те, що духовки жарочних шаф мають великий розкид температури в камері. Вирішити проблему за допомогою регулятора температури іноді не вдається особливо якщо жарова шафа має велику висоту. В результаті пошуку вирішення даної проблеми фахівці Orest tm прийшли до висновку, що необхідно плавно зменшувати потужність верхніх і нижніх нагрівальних елементів. Найбільш надійними і практичними приладами які підходять для реалізації поставленого завдання виявилися регулятори енергії німецької фірми EGO, застосовувані в тепловому устаткуванні багатьма виробниками в багатьох країнах світу.

  
Вищезазначені прилади найбільш прості в експлуатації і розумінні їх застосування. Ручку регулятора можна обертати як за годинниковою і проти годинникової стрілки. Клік біля покажчика «3» означає що нагрів відключений, від «0» до «1» невизначена зона в якій регулювання не відбувається, починаючи з покажчика «1» потужність нагрівальних елементів збільшується від 10%, в зоні покажчика «2» потужність дорівнює 50 % а в зоні «3» - 100%. У зоні «1» регулятор включає нагрівальні елементи на 10% від загального інтервалу часу. Якщо обертати ручку регулятора за годинниковою стрілкою той час включення нагрівальних елементів збільшується а час відключення зменшується і в зоні «3» час включення сягає 100%. Таким чином обертаючи ручку регулятора енергії ми маємо можливість плавно регулювати величину енергії тепла яку випромінюють нагрівальні елементів і тим самим досягти бажаної якості  продукту.

Рекомендації по роботі з жарочними шафами і печами з регуляторами енергії.

 
Перед початком роботи необхідно встановити ручки регуляторів енергії в положення «3», що відповідає 100% потужності, регулятор температури встановити на температуру відповідну температурі приготування продукту. Прогріти камеру на протязі 20-30 хвилин, коли згаснуть сигнальні лампи завантажити продукт і зробити пробну випічку. Якщо в результаті верх продукту запечений більше необхідного зменшити потужність верхніх нагрівальних елементів або якщо в результаті низ запечений більше необхідного зменшити потужність нижніх нагрівальних елементів. Величину регулювання визначають станом приготованого продукту (чим більше різниця між бажаним результатом і фактичним тим більше величина регулювання). Таким чином досягається необхідний результат процесу приготування.
       

                                                                                                                                                                                     

читати далі >>>

Звіт про енерго-ефективності плит електричних «ОRЕSТ ЕСО» мод. ПЕ-6-Ш (0,54) 700

Випробування в заводських умовах.

1. Умови проведення випробувань:
- Час роботи плити - 8 годин
- Температура навколишнього середовища - 25 оС
- Режим роботи перемикачів - поз. № 3 - повна потужність
- Напруга мережі - 220 В, підключення 3 ф.
- Ел. потужність конфорок - 2,5 кВт х 6 шт. = 15 кВт.

2. Підсумкові показники:
  - Максимальний нагрів конфорок до - 450 оС
  - Час розігріву (з нуля до максимуму) конфорок - 25 хв.

Показники лічильника під час роботи (фіксація кожні 2-и години). Випробування проводилися за відсутності надплитногопосуду з продуктами.

Початок роботи                                    Після 2-х годин роботи                 Після 4-х годин роботи

После 6 часов работы                       После 8 часов работы

Показники лічильника

Час роботи

32659 кВт

0 г.

32672 кВт

2 г.

32681 кВт

4 г.

32693 кВт

6 г.

32704 кВт

8 г.

Разом за 8 годин роботи витрачено електроенергії - 45 кВт / год або в середньому 5,6 кВт / год. за одну годину роботи

 Вище зазначені дані доводять високу економічність плит «Оrest еco» за рахунок виключення перегріву конфорок при роботі в «холосту» тобто без надплитного посуду.
   З плитами «Оrest еco» кухареві необов'язково стежити за режимами роботи плити, навіть якщо плита знаходиться в режимі очікування, а перемикач встановлений на максимум, споживання енергії буде автоматично знижено до нормального робочого рівня. Якщо ж надійшло замовлення і на конфорку встановили надплитний посуд, відбудеться автоматичний перехід в режим активної роботи (приготування, темп. Конфорки 400-450 оС).

 

 Як показало дослідне випробування, в режимі роботи в «холосту» економічність плит «Оrest еco» (в порівнянні з традиційними плитами) склала 77%! Тобто плита «Оrest еco» за 8 годин роботи спожила на 77% менше електроенергії і заощадила 85 грн. (тільки за 8 годин роботи), а враховуючи вартість плит «Оrest еco», час окупності в даному випадку складе від 8 до 12 міс., тільки за рахунок економії електроенергії. При експлуатації плит - «Оrest еco» з використанням надплитного посуду (тобто в режимі приготування) економічність плит «Оrest еco» складе близько 30% в порівнянні з традиційними плитами. Враховуючи що в середньому плита 1/2 дня працює в режимі приготування і 1/2 дня в режимі очікування середня економія електроенергії становитиме 53%.

 

читати далі >>>

Характеристики марок нержавіючих сталей.

AISI 304 - Найбільш високолегована, є найбільш універсальною і широко використовуваною з усіх марок нержавіючих сталей.
Її хімічний склад, механічні властивості, зварюваність і опір корозії / окисленню найбільш оптимальні для використання в харчовій промисловості. Устаткування виготовлене з цієї марки, показує себе найбільш стабільно і надійно в складних умовах експлуатації.

AISI 202 - Сталь цієї марки є відносно недорогим замінником сталі AISI 304 за рахунок часткової заміни нікелю марганцем як одного з легуючих елементів. Є трохи менш довговічною сталлю ніж AISI 304.

AISI 430 - Низьколегована безнікелева нержавіюча сталь. Рекомендується до використання, в якості замінника сталі 304 марки. Придатна для експлуатації в гарячих цехах. Не рекомендується використання обладнання з даної марки сталі на відкритому повітрі, де можливе попадання атмосферних опадів і підвищене сонячне випромінювання. Також варто уникати попадання агресивних кислот, хлорки та інших, їдких речовин.

читати далі >>>