- Теплове обладнання
- Холодильне обладнання
-
Нейтральне обладнання
- Столи з ваннами мийними
- Візки сервіровочні
- Ванни мийні
- Витяжні зонти
- Полиці з нержавіючої сталі
- Стелажі для сушки посуду
- Стелажі з нержавіючої сталі
- Стелажі кондитерскі (шпильки)
- Столи виробничі
- Столи-тумби
- Шафи для хліба
- Шафи з нержавіючої сталі
- Шафи навісні
- бак (урна) для сміття SB
- Рукомийник (навісний)
- Рукомийник з керуванням педаллю
- Робоче місце бармена (станція бармена)
- Лінія роздачі (самообслуговування)
- Обладнання для фаст фуду
Нейтральне обладнання з нержавіючої сталі
Виробник нейтрального обладнання з нержавіючої сталі для громадського харчування Orest покриває практично весь перелік необхідний для організації безперебійної роботи кухні з урахуванням жорстких норм і санітарних правил як України так і багатьох інших країн.
Чому саме нейтральне обладнання з нержавіючої сталі без якого не обійдеться жодна професійна кухня або кулінарний цех? Адже можна заощадити і облаштувати кухню з ДСП.
Передбачається, що заклад працює мінімум 8 годин на добу, обслуговує на досить високому рівні безліч відвідувачів, на кухні неодмінно буде вологе, задимлене, закопчене середовище, все це обладнання періодично необхідно буде мити із застосуванням хімічних засобів і всіляких абразивних губок. Уявіть на що будуть схожі всі Ваші меблі (тумби, стільниці і т.д.) через кілька місяців такої роботи ....
При підборі необхідного переліку має сенс керуватися санітарними правилами і нормами для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91). Зупинимося на деяких з них, які так чи інакше вплинуть на Ваш вибір.
Товари
Обов'язкова наявність мийної кімнати або зони. Що там має бути:
Ванни мийні - не менше ніж двосекційні (для підприємств з невеликим асортиментом або буфетів).
для миття столового посуду - трисекційні ванни мийні;
для скляного посуду і столових приборів - двосекційні.
Навіть якщо у Вас вже є або тільки планується придбання посудомийної машини, все одно ванни мийні так чи інакше повинні бути.
Можуть бути як з полками внизу (для інвентарю) так і без, з зварною чи штампованою (суцільнотягнутою) чашею - завдяки округленим кутах іх простіше чистити.
Вимитий посуд рекомендується просушувати на стелажах з решітчастими полицями або полицях для сушіння посуду (монтувати можна прямо над мийками).
Для подальшого зберігання можуть застосовуватися стелажі з суцільними полицями (не решітчастими) або шафи навісні чи підлогові.
Заготівля та обробка інгредієнтів для приготування страв та кондитерських виробів зажадає роздільної обробки сирих і готових продуктів, тобто як мінімум потрібно два або більше виробничих столів.
Підтримати прийнятний рівень мікроклімату на кухні - не жарко, є чим дихати, все теплове обладнання працює в штатному режимі, допоможуть витяжні зонти.
Все інше нейтральне обладнання не обов'язково до придбання - столи-тумби, сервірувальні візки є не обов'язковим, але істотно поліпшить якість роботи Вашої кухні.