Печі для піці Orest, оновлення модельного ряду.

 

Представляємо суттєво розширену і модернізовану лінійку професійних піца печей Orest серії PO.

 

 

 

Що ж змінилося, покращилась і в чому основні "фішки" і відмінності моделей між собою?

 

1. Як і раніше - конструкція тільки з нержавіючої сталі товщиною 1 мм, в деяких вузлах застосовується і 2 мм. Ніякої стали з гальвано покриттями або порошковими фарбами. Тільки нержавіюча сталь - в критичних температурних режимах чимало печей для піци в яких в конструкції використовується звичайна сталь, через деякий час грішать деформацією камери і корпусу.

Плюс не варто забувати про корозію і очищення поверхні - піч для піци з нержавіючої сталі набагато простіше помити (очистити) від навіть самих сильних забруднень, в тому числі й абразивними миючими засобами. Найдорожча і довговічна частина печі це корпус, електроприлади (перемикачі, ТЕНи, термостати) не такі дорогі і з часом їх не складе проблеми для бюджету замінити на нові.

 

2. Поверхня для випічки ("под") - все ті ж кам'яні (керамічні) плити товщиною 15мм з шамотної глини провідного італійського виробника для багатьох європейських марок - вибір професіоналів, відмінно утримують і розподіляють тепло, довговічні.


3. Термостати (температурні регулятори) виробництва E.G.O. (Німеччина) - в рекомендаціях не мають потреби, легендарна надійність.

 

А тепер про основні відмінності.


Їх не так багато, але вони є. Старші моделі PO-4 і PO-8 оснащуються заслонкою для виведення пари (вологи) і ручкою для її керування. Далі йдуть відмінності в основному за температурними режимами 85 -450 і 50-350, габаритам і відповідно місткості камери - на 1,2,4, 2 + 2 і 4 + 4 піци діаметром до 32 см.

Ми підготували для Вас таблицю, в якій наочно показані основні відмінності між моделями.

 

  PO-1 PO-2 PO-2 450 PO-2.2 PO-2.2 450 PO-4 PO-4 350 PO-8 PO-8 350
 Місткість на 1 камеру (піца 30-32 см) 1 2 2 2+2 2+2 4 4 4+4 4+4
 Засувка для видалення пари з камери ні ні ні ні ні так так так так

 Максимальна температура в камері 0C

350 350 450 350 450 450 350 450 350
 Напруга живлення (В) 220 220 220 380 380 380 380 380 380
 Ел. потужність (кВт) 2.0 3.4 3.4 6.8 6.8 5.6 5.6 11.2 11.2

 

Віконце з термостійкого скла товщиною 6мм і галогенове підсвічування камери присутні у всіх моделях Orest. За бажанням замовника печі можуть оснащуватися температурним індикатором (термометром, датчиком температури) на панелі керування, що буде показує поточну температуру в камері в залежності від встановленого режиму.

 


 

 

читати далі >>>

Переваги та недоліки статичного і динамічного охолодження в холодильних столах Orest, що ж все таки вибрати - статику або динаміку ? ..

                    
    Для початку розглянемо статичну систему охолодження , адже вона застосовувалася в більшості старих моделей побутових і промислових холодильників, вона має на увазі , як це видно з назви , відсутність циркуляції повітря усередині холодильної камери ( нерухомість повітря ) . Хоча статичність в цьому випадку це поняття умовне , адже хоч і зовсім повільно , але все ж переміщається : тепле повітря всередині камери піднімається вгору, в той час , як холодне повітря опускається до нижньої стінки камери (відбувається процес природної конвекції повітря) .

   В наслідок подібного переміщення повітря , в холодильному столі виникають окремі зони з різницею температур в 5-6 градусів Цельсія , що дозволяє підібрати необхідну температурну зону для різного типу продуктів. У такому випадку , волога не випаровується , а залишається усередині холодильної камери. Після відключення компресора волога конденсується на задню стінку холодильника і стікає в спеціальний випарник. Саме через стікаючі краплі , таку систему охолодження часто називають крапельноїю.



   Ця система працює за принципом постійно повторюваних циклів - охолодження - замерзання - відтавання , а холодильні столи з статичним охолодженням оснащуються ручними терморегуляторами , які використовуються для оптимізації тривалості та частоти цих циклів . Для розморожування столу необхідно відключити його від живлення і відкрити дверцята. Відталу і стікаючу в піддон воду , необхідно вилити , холодильну камеру насухо протерти і провітрити. Рекомендована частота повторення розморожування холодильного столу вказана в технічній документації кожної певної моделі .

   Слід зазначити , що холодильний стіл з статичним охолодженням дешевше столу з динамічним охолодженням , за рахунок більш простого конструктиву . Ще одна значна перевага в тому , що в столі з статикою немає необхідності зберігання продуктів в упаковці - відсутній ефект обвітрення продуктів.

   Що стосується динамічного охолодження , то головна його особливість це якраз відсутність на стінках холодильної камери інею. Завдяки такій особливості систему динамічного охолодження часто називають No Frost ( в перекладі з англійської: «без інею» ) .

   Цей результат досягається за допомогою циркуляції повітря усередині холодильного столу, яка досягається в примусовому порядку за допомогою спеціальних вбудованих вентиляторів. За задньою стінкою холодильного столу розміщенний випарник , який забезпечує її охолодження до встановленої температури. А за допомогою вентиляторів відбувається рівномірний розподіл потрібної температури усередині холодильної камери , виключаючи при цьому появу різноманітних температурних зон , і дозволяє забезпечити кращу схоронність продуктів. Перепади температури усередині холодильної камери , можуть становити , максимум , 1-2 ° С , що значно відрізняє систему динамічного охолодження від статичної .

 

   Волога , яка йде з камери холодильного столу , завдяки використанню вентиляторів , осідає у вигляді інею прямо на випарнику , не конденсується на задній стінці , а так як вентилятори включаються по черзі з нагрівачами , то іній швидко тане і випаровується , йдучи за спеціально сконструйованим каналам.

   Така особливість системи динамічного охолодження дозволяє уникнути частого ручного розморожування холодильного столу . Більшість виробників подібного обладнання з динамічним охолодженням рекомендують розморожувати його лише один два рази за рік , в профілактичних цілях.

   Ще одна важлива обставина , що динамічне охолодження , на відміну від статичного , яке застосовується тільки в холодильних системах , однаково застосовується і в морозильних установках , така універсальність додає системам з динамічним охолодженням ще один плюс.

   Підбивши підсумки , отримуємо , що в столі з динамікою продукти охолоджуються краще і швидше , так як є примусове обдування холодним повітрям і холод досягає самих « потаємних » куточків холодильної камери столу .

   Варто відзначити , що холодильні столи з системою динамічного охолодження коштують трохи дорожче , ніж статичні . Зарубіжні виробники встановлюють занадто високі ціни на холодильні столи з динамічним охолодженням , тому набагато економніше буде придбати подібне обладнання від «наших » виробників , і Orest єдина ТМ на Україні ( з вітчизняних ) хто пропонує столи з динамікою.

   Прочитавши дану статтю ви ознайомилися з основними недоліками і перевагами як динамічного , так і статичного охолодження не тільки в холодильних столах , але і в будь-якому іншому холодильному обладнанні. Тепер Ви можете підібрати необхідний холодильний стіл з потрібними параметрами , а якщо питання все ще залишилися - зверніться за консультацією до наших фахівців.

читати далі >>>

Порівняльне тестування ел. плит Orest і Orest ECO. Економія 35% електроенергії.

Ми провели один досить простий, і в той же час результативний експеримент. Учасниками виступають плити електричні промислові Орест ПЕ-4-Ш (0,36) і плита ПЕ-4-Ш(0,36)700 ECO. Експеримент тривав 2 години, при цьому відбувалося кип'ятіння води в однакових каструлях, в одному приміщенні, з температурою 19 ° С. Спочатку конфорки були холодними.

 

За час проведення експерименту, вода кип'ятилася на 3 з 4 конфорок, причому остання працювала в холосту, при цьому витрачено: першим учасником (чавунні конфорки) - 23кВт, а друга плита спожила набагато менше - всього 15 кВт. У підсумку отримуємо різницю в розмірі 8 кВт що дорівнює 35% від загальних витрат першої плити.

 

Далі давайте розглянемо економічну сторону доцільності придбання плит із серії «Eco», на прикладі наведеної вище моделі ПЕ 4 Ш (0,36) 700 Еко, яка і приймала участь в експерименті.

 

Наводимо вартість електричних плит на час проведення тесту:

 

1. - 6442 грн.

2. - 12897 грн.

 

Як ви бачите, - різниця становить 6455 грн.

Виникає питання: «Чи потрібно переплачувати таку значну суму за «майже аналогічну» плиту?».

Провівши кілька нескладних підрахунків можна визначити так це чи ні:

 

Для початку ми розрахували середню вартість електроенергії для підприємства громадського харчування в Києві - 1,23 грн за 1 кВт/год, і давайте візьмемо середній графік роботи закладу - щоденно з 10 ранку і до 10 вечора (12 годинний робочий день).

 

 

 ПЕ-4-Ш (0,36) споживає - 11,5 кВт / год.

 

 ПЕ-4-Ш (0,36) 700 Еко споживає 7,5 кВт / год.

 

Протягом одного робочого дня плита споживає:

12х (11,5 кВт / год х 1,23 грн.) = 169,74 грн.

 

 Протягом одного робочого дня плита споживає:

  12х (7,5 кВт / год х 1,23 грн.) = 110,70 грн.

 

Протягом 1 року: 360дн.х169, 74 грн. = 61106,40 грн.

 

 Протягом 1 року: 360дн.х110, 70 грн. = 39852 грн.

 

У підсумку різниця в більш ніж 20 000 гривень на користь електричної плити з серії Eco, з нею ви вже за 4 місяці окупите різницю у вартості обладнання.

 

читати далі >>>

Експлуатація електричних плит Orest

Основні методи і принципи роботи на електроплитах компанії Orest, які допоможуть Вам заощадити час і свої гроші.

 

Ця стаття призначена більшою мірою для власників закладів громадського харчування, в яких вже встановлені або планують встановити плити електричні промислові Orest, адже досить часто при купівлі електричної плити, - мало хто замислюється, як же на ній працюватиме персонал закладу. Дотримуючись кілька простих правил можна істотно знизити витрати на електроенергію, а також  уникнути простою обладнання через непередбачувану поломку.

 

     Отже, почнемо:

 

1. Проінструктуйте персонал, доведіть до персоналу «постулати» правил роботи на електричних плитах, і не настільки важливо, буде це плита без духовки або з нею.

2. Коли задіюється хоча б одна конфорка (на ній немає посуду) - переведіть перемикач потужності конфорки в режим «1» (так званий «Режим очікування» - у такому випадку значно знижується енергоспоживання), якщо є необхідність використовувати цю конфорку трохи пізніше, на протязі дня.

 У даному режимі функціонування конфорки , при надходженні нового замовлення , коли з'являється необхідність використовувати конфорку для приготування страви , - просто переведіть перемикач в потрібне положення , і вона всього за пару хвилин перейде в робочий стан.

 
За всі ті роки , що електроплити компанії Orest знаходяться на ринку професійного кухонного обладнання , наша сервісна служба багаторазово стикалася з випадками використання наших електричних плит на підприємствах громадського харчування в максимальному режимі (велике споживання електроенергії ) в « холосту » , а саме , без встановленої на конфорку посуду.

 
У цьому випадку електроплита працює виключно на нагрів конфорки і повітря навколо неї , при цьому відбувається витрата електроенергії і природно трата ваших грошей.

3. Уникайте потрапляння рідин на конфорки, адже при постійному попаданні великої кількості вологи - може відбутися їх вихід з ладу, що знову ж веде до непотрібного простою обладнання, замість того щоб заробляти - Вам доведеться лише витрачати гроші і час на ремонт.

4. Не ставте на максимально розігріту конфорку посуд з холодною водою, адже при різкому контакті з холодними предметами поверхня конфорки може покритися тріщинами, і через кілька тижнів конфорки доведеться міняти.

 

 

Процвітання Вам і Вашому бізнесу.

З Повагою, Oresttm

читати далі >>>

Про застосування регуляторів енергії в жарочних шафах.

 Багатьом знайома ситуація коли в процесі випічки в духовці жарочної шафи підгорає або верх або низ виробу, або коли вдається зверху досягти рум'яної скоринки, а низ залишається недопеченим. Всі перераховані вище проблеми виникають через те, що духовки жарочних шаф мають великий розкид температури в камері. Вирішити проблему за допомогою регулятора температури іноді не вдається особливо якщо жарова шафа має велику висоту. В результаті пошуку вирішення даної проблеми фахівці Orest tm прийшли до висновку, що необхідно плавно зменшувати потужність верхніх і нижніх нагрівальних елементів. Найбільш надійними і практичними приладами які підходять для реалізації поставленого завдання виявилися регулятори енергії німецької фірми EGO, застосовувані в тепловому устаткуванні багатьма виробниками в багатьох країнах світу.

  
Вищезазначені прилади найбільш прості в експлуатації і розумінні їх застосування. Ручку регулятора можна обертати як за годинниковою і проти годинникової стрілки. Клік біля покажчика «3» означає що нагрів відключений, від «0» до «1» невизначена зона в якій регулювання не відбувається, починаючи з покажчика «1» потужність нагрівальних елементів збільшується від 10%, в зоні покажчика «2» потужність дорівнює 50 % а в зоні «3» - 100%. У зоні «1» регулятор включає нагрівальні елементи на 10% від загального інтервалу часу. Якщо обертати ручку регулятора за годинниковою стрілкою той час включення нагрівальних елементів збільшується а час відключення зменшується і в зоні «3» час включення сягає 100%. Таким чином обертаючи ручку регулятора енергії ми маємо можливість плавно регулювати величину енергії тепла яку випромінюють нагрівальні елементів і тим самим досягти бажаної якості  продукту.

Рекомендації по роботі з жарочними шафами і печами з регуляторами енергії.

 
Перед початком роботи необхідно встановити ручки регуляторів енергії в положення «3», що відповідає 100% потужності, регулятор температури встановити на температуру відповідну температурі приготування продукту. Прогріти камеру на протязі 20-30 хвилин, коли згаснуть сигнальні лампи завантажити продукт і зробити пробну випічку. Якщо в результаті верх продукту запечений більше необхідного зменшити потужність верхніх нагрівальних елементів або якщо в результаті низ запечений більше необхідного зменшити потужність нижніх нагрівальних елементів. Величину регулювання визначають станом приготованого продукту (чим більше різниця між бажаним результатом і фактичним тим більше величина регулювання). Таким чином досягається необхідний результат процесу приготування.
       

                                                                                                                                                                                     

читати далі >>>

Звіт про енерго-ефективності плит електричних «ОRЕSТ ЕСО» мод. ПЕ-6-Ш (0,54) 700

Випробування в заводських умовах.

1. Умови проведення випробувань:
- Час роботи плити - 8 годин
- Температура навколишнього середовища - 25 оС
- Режим роботи перемикачів - поз. № 3 - повна потужність
- Напруга мережі - 220 В, підключення 3 ф.
- Ел. потужність конфорок - 2,5 кВт х 6 шт. = 15 кВт.

2. Підсумкові показники:
  - Максимальний нагрів конфорок до - 450 оС
  - Час розігріву (з нуля до максимуму) конфорок - 25 хв.

Показники лічильника під час роботи (фіксація кожні 2-и години). Випробування проводилися за відсутності надплитногопосуду з продуктами.

Початок роботи                                    Після 2-х годин роботи                 Після 4-х годин роботи

После 6 часов работы                       После 8 часов работы

Показники лічильника

Час роботи

32659 кВт

0 г.

32672 кВт

2 г.

32681 кВт

4 г.

32693 кВт

6 г.

32704 кВт

8 г.

Разом за 8 годин роботи витрачено електроенергії - 45 кВт / год або в середньому 5,6 кВт / год. за одну годину роботи

 Вище зазначені дані доводять високу економічність плит «Оrest еco» за рахунок виключення перегріву конфорок при роботі в «холосту» тобто без надплитного посуду.
   З плитами «Оrest еco» кухареві необов'язково стежити за режимами роботи плити, навіть якщо плита знаходиться в режимі очікування, а перемикач встановлений на максимум, споживання енергії буде автоматично знижено до нормального робочого рівня. Якщо ж надійшло замовлення і на конфорку встановили надплитний посуд, відбудеться автоматичний перехід в режим активної роботи (приготування, темп. Конфорки 400-450 оС).

 

 Як показало дослідне випробування, в режимі роботи в «холосту» економічність плит «Оrest еco» (в порівнянні з традиційними плитами) склала 77%! Тобто плита «Оrest еco» за 8 годин роботи спожила на 77% менше електроенергії і заощадила 85 грн. (тільки за 8 годин роботи), а враховуючи вартість плит «Оrest еco», час окупності в даному випадку складе від 8 до 12 міс., тільки за рахунок економії електроенергії. При експлуатації плит - «Оrest еco» з використанням надплитного посуду (тобто в режимі приготування) економічність плит «Оrest еco» складе близько 30% в порівнянні з традиційними плитами. Враховуючи що в середньому плита 1/2 дня працює в режимі приготування і 1/2 дня в режимі очікування середня економія електроенергії становитиме 53%.

 

читати далі >>>

Характеристики марок нержавіючих сталей.

AISI 304 - Найбільш високолегована, є найбільш універсальною і широко використовуваною з усіх марок нержавіючих сталей.
Її хімічний склад, механічні властивості, зварюваність і опір корозії / окисленню найбільш оптимальні для використання в харчовій промисловості. Устаткування виготовлене з цієї марки, показує себе найбільш стабільно і надійно в складних умовах експлуатації.

AISI 202 - Сталь цієї марки є відносно недорогим замінником сталі AISI 304 за рахунок часткової заміни нікелю марганцем як одного з легуючих елементів. Є трохи менш довговічною сталлю ніж AISI 304.

AISI 430 - Низьколегована безнікелева нержавіюча сталь. Рекомендується до використання, в якості замінника сталі 304 марки. Придатна для експлуатації в гарячих цехах. Не рекомендується використання обладнання з даної марки сталі на відкритому повітрі, де можливе попадання атмосферних опадів і підвищене сонячне випромінювання. Також варто уникати попадання агресивних кислот, хлорки та інших, їдких речовин.

читати далі >>>