розстійні шафи

 

  • виробляються з нержавіючої сталі
  • висота між деками 85 мм
  • електромеханічне керування температурними режимами
  • діапазон регулювання температури 30 ... 90 ° С.
  • двері з загартованого скла 6мм.
  • висувний піддон для води
  • універсальні направляючі - під дека 600 * 400мм або гастроємності GN-1/1
  • регульовані по висоті телескопічні опори 1 '' 1/2 (нержавійка AISI 304, можливість демонтажу)

Посилена конструкція верхньої частини - допускається установка на верхню частину розстійної шафи конвекційні печі вагою до 40 кг (для однорядних моделей) і 60 кг (дворядних).

Загальна рекомендація для підбору необхідної Вам розстійної шафи:

 

кількість дек яке буде містити розстійна шафа повинна перевищувати кількість дек для випічки в 1,5-2,0 рази.

Відібрати по параметрам:
Кількість рівнів:
Габарити ДхШхВ (мм):
Скинути
Шафа розстоювання РТ-10
Кількість рівнів: 10
Габарити ДхШхВ (мм): 770х600х1310
Шафа розстоювання РТ-12
Кількість рівнів: 2х6
Габарити ДхШхВ (мм): 1000х800х970
Шафа розстоювання РТ-16
Кількість рівнів: 2х8
Габарити ДхШхВ (мм): 1000х800х1140
Шафа розстоювання РТ-20
Кількість рівнів: 2х10
Габарити ДхШхВ (мм): 1000х800х1310
Шафа розстоювання РТ-6
Кількість рівнів: 6
Габарити ДхШхВ (мм): 770х600х970
Шафа розстоювання РТ-8
Кількість рівнів: 8
Габарити ДхШхВ (мм): 770х600х1140

 

Розстійна шафа застосовується для остаточного ростоювання заготовок тіста, після чого їх випікають у конвекційній печі або жарочній шафі. Найчастіше розстійні шафи можна зустріти в кондитерських і пекарнях, поруч з пекарськими печами. Крім пекарні, вистоювання часто використовуються в багатьох інших закладах громадського харчування:

- Кафе;

- Їдалень;

- Піцеріях;

- Ресторанах;

- Школах, дитсадках і т.п.

Розстоювання - процес контролювання бродіння тіста (його підготовка до випічки). У розстіній шафі постійно підтримуються необхідні вологість і температура, що дає можливість збільшити тісто в обсязі по максимуму, і поліпшити  його структуру.

Розстоєчні шафи дозволяють повернути тесту його первісну пористу структуру, яка втрачається при відділенню заготовки від загальної маси тіста, і надання їй необхідної форми.

Внаслідок вистоювання зменшується щільність, але зате максимально збільшується обсяг, після чого заготівля стає гладкою і рівною. У результаті виходить м'яка і пишна продукція.


На що необхідно звернути увагу в процесі вибору розстіної шафи?


Для початку потрібно оглянути якість обшивки пристрою, потім перевірити рівень теплоізоляції, і якість регулювання і підтримки вологості в розстійній камері.

Слід звернути особливу увагу на матеріал внутрішньої обробки камери: якщо матеріал здатний вбирати вологу, то може статися залипання тіста.

Діапазон робочої температури, при якій може відбуватися розстоювання тіста - від 33 до 40 ° С, а вологість в діапазоні 75-80%. Встановлювати розстійні шафи рекомендується в приміщеннях з проведеним опаленням, інакше можливе порушення технологічного процесу вистоювання.


Ще одне корисне застосування такої шафи - розстоювання заморожених напівфабрикатів з дріжджового тіста.


Розстійні шафи у своїй конструкції мають систему парозволоження, для підтримки необхідної вологості, і термостат для плавного регулювання температури. Знизу шафи зазвичай розміщений піддон для води, яка випаровується під впливом нагріву ТЕНом. Завдяки такому пристрою вистоювання, виходить тепле і вологе середовище, яке найкращим чином підходить для вистоювання тіста.