Характеристики марок нержавіючих сталей.
AISI 304 - Найбільш високолегована, є найбільш універсальною і широко використовуваною з усіх марок нержавіючих сталей.
Її хімічний склад, механічні властивості, зварюваність і опір корозії / окисленню найбільш оптимальні для використання в харчовій промисловості. Устаткування виготовлене з цієї марки, показує себе найбільш стабільно і надійно в складних умовах експлуатації.
AISI 201 - Сталь цієї марки є відносно недорогим замінником сталі AISI 304 за рахунок часткової заміни нікелю марганцем як одного з легуючих елементів. Є трохи менш довговічною сталлю ніж AISI 304.
AISI 430 - Низьколегована безнікелева нержавіюча сталь. Рекомендується до використання, в якості замінника сталі 304 марки. Придатна для експлуатації в гарячих цехах. Не рекомендується використання обладнання з даної марки сталі на відкритому повітрі, де можливе попадання атмосферних опадів і підвищене сонячне випромінювання. Також варто уникати попадання агресивних кислот, хлорки та інших, їдких речовин.